top of page
Buscar

Crema catalana

  • cuinarambamics
  • 15 mar 2020
  • 1 Min. de lectura

Vàrem començar amb un postre típic i vàrem seguir el peu de la lletra la recepta que generació rera generació s'ha transmés a totes les cases. Diria que és únic plat a quatre mans que de petita havia vist cuinar als avis.


Ingredients

Recepta per a 6-8 persones

1 litre de llet, 6 rovells d’ou, 4 cullerades soperes rases de farina de blat de moro o 50 gr. de midó, 8 cullerades soperes de sucre, 1 branca de canyella i la pell d’una llimona. Sucre per cremar-la.


Mans a l'obra

1. Separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells d’ou amb el sucre.

2. Desfeu la farina o midó amb una mica de llet, perquè no quedin grumolls. Afegiu-la als ous i al sucre, juntament amb la resta de la llet, la canyella i la pell de la llimona.

3. Coeu a mig foc sense deixar de remenar. Tanqueu el foc quan s’espesseixi, evitant que arrenqui el bull.

4. Poseu en cassoletes o bols individuals i deixeu-la refredar.

5. Abans de servir, si es vol cremar, poseu sucre per sobre i cremeu amb el cremador prèviament ben escalfat al foc.


Per complementar la recepta

Si en el moment de fer la crema els ingredients són a temperatura ambient, millor.

Es pot servir acompanyada de melindros, sequillos o galetes tipus llengües de gat.


 
 
 

Comments


©2020 per cuinarambamics.cat

bottom of page