Crema catalana
- cuinarambamics
- 15 mar 2020
- 1 Min. de lectura
Vàrem començar amb un postre típic i vàrem seguir el peu de la lletra la recepta que generació rera generació s'ha transmés a totes les cases. Diria que és únic plat a quatre mans que de petita havia vist cuinar als avis.
Ingredients
Recepta per a 6-8 persones
1 litre de llet, 6 rovells d’ou, 4 cullerades soperes rases de farina de blat de moro o 50 gr. de midó, 8 cullerades soperes de sucre, 1 branca de canyella i la pell d’una llimona. Sucre per cremar-la.
Mans a l'obra
1. Separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells d’ou amb el sucre.
2. Desfeu la farina o midó amb una mica de llet, perquè no quedin grumolls. Afegiu-la als ous i al sucre, juntament amb la resta de la llet, la canyella i la pell de la llimona.
3. Coeu a mig foc sense deixar de remenar. Tanqueu el foc quan s’espesseixi, evitant que arrenqui el bull.
4. Poseu en cassoletes o bols individuals i deixeu-la refredar.
5. Abans de servir, si es vol cremar, poseu sucre per sobre i cremeu amb el cremador prèviament ben escalfat al foc.
Per complementar la recepta
Si en el moment de fer la crema els ingredients són a temperatura ambient, millor.
Es pot servir acompanyada de melindros, sequillos o galetes tipus llengües de gat.
Comments