Filet lacat acompanyat de verdures i fruita seca
- cuinarambamics
- 29 mar 2020
- 1 Min. de lectura
La recepta d'avui és de tardor, però podeu adaptar-la amb verdures i fruites de temporada.
Ingredients
Recepta per a 4 persones
1 tros de filet de vedella d’uns 600 gr., 1 raig de conyac, flor de sal, pebre i mel d’acàcia, 300 gr. d’espinacs, ½ magrana desgranada o castanyes, 1 pessic d’all deshidratat en pols, 300 gr. de fruita seca variada (prunes, figues, orellanes, dàtils, panses,...), 1 bon raig de xerès sec.

Mans a l'obra
1. Remulleu la fruita seca uns 15 minuts amb aigua tèbia i un raig de xerès sec. Si hi poseu figues, un cop remullades talleu-les per la meitat.
2. Marqueu el filet en una cassola amb una mica d’oli, per totes bandes.
3. Retireu i acabeu-lo de coure al forn, untat amb la mel per tots els cantons, tireu-hi una mica d’aigua i conyac, uns 15-20 minuts (depenent del gruix i del punt de cocció que us agradi) a 200ºC.
4. Coeu lleugerament els espinacs a la mateixa cassola, i afegiu-hi les castanyes o magrana i l’all en pols. Reserveu-ho.
5. A la mateixa cassola o escalfeu una mica d’oli i coeu lleugerament les fruites seques escorregudes. Condimenteu amb sajolida i deixeu-ho coure uns 5 minuts. Afegiu una mica més de xerès i deixeu evaporar.
6. Serviu el filet acompanyant dels fruits secs juntament amb els espinacs.
Comments