Lluç al forn
- cuinarambamics
- 17 mar 2020
- 1 Min. de lectura
Aquests lluç aprarentment senzill, entre pels ulls per la seva presentació i tonalitat de colors, i és un plaer pel paladar. Us aseguro que podeu enamorar a més d'un.
Ingredients
Recepta per a 6 persones
1 lluç sencer -1.250 gr. aprox-, 3 patates, 2 cebes grans, 2 tomàquets madurs, 1 llimona, ½ got de vi blanc.
Mans a l'obra
1. Compreu un lluç sencer, demaneu que ens el tallin a rodanxes fins a la meitat just tallada l’espina, deixin el cap i hi treguin els ulls.
2. Peleu les patates i una ceba i tallar-les a làmines. Uneu un plata de forn amb oli, posar-hi una capa de làmines de patates i després una de ceba. Coueu-les al forn a 220ºC.
3. Al mateix temps, talleu a làmines l’altra ceba, els tomàquets i la llimona. Saleu cada tall del lluç i poseu-hi una làmina de ceba, una de tomàquet i una de llimona.
4. Passats uns 10 minuts, comproveu que les patates comencen a ser toves. Aleshores traieu la plata i posar-hi el lluç ja preparat a sobre. Poseu-ho de nou al forn, al cap de 7 minuts poseu-hi el vi per sobre el peix, i deixeu-ho coure 5 minuts més.

Per complementar la recepta
Al final podem posar-hi per sobre una mica de pa ratllat perquè quedi la pell del lluç torrada.
A l’hora de servir-lo podem decorar el cap del lluç posant unes olives o tomàquets “cherry” als forats dels ulls i una mica de julivert a la boca.
Yorumlar