top of page
Buscar

Lluç al forn

  • cuinarambamics
  • 17 mar 2020
  • 1 Min. de lectura

Aquests lluç aprarentment senzill, entre pels ulls per la seva presentació i tonalitat de colors, i és un plaer pel paladar. Us aseguro que podeu enamorar a més d'un.


Ingredients

Recepta per a 6 persones

1 lluç sencer -1.250 gr. aprox-, 3 patates, 2 cebes grans, 2 tomàquets madurs, 1 llimona, ½ got de vi blanc.


Mans a l'obra

1. Compreu un lluç sencer, demaneu que ens el tallin a rodanxes fins a la meitat just tallada l’espina, deixin el cap i hi treguin els ulls.

2. Peleu les patates i una ceba i tallar-les a làmines. Uneu un plata de forn amb oli, posar-hi una capa de làmines de patates i després una de ceba. Coueu-les al forn a 220ºC.

3. Al mateix temps, talleu a làmines l’altra ceba, els tomàquets i la llimona. Saleu cada tall del lluç i poseu-hi una làmina de ceba, una de tomàquet i una de llimona.

4. Passats uns 10 minuts, comproveu que les patates comencen a ser toves. Aleshores traieu la plata i posar-hi el lluç ja preparat a sobre. Poseu-ho de nou al forn, al cap de 7 minuts poseu-hi el vi per sobre el peix, i deixeu-ho coure 5 minuts més.




Per complementar la recepta

Al final podem posar-hi per sobre una mica de pa ratllat perquè quedi la pell del lluç torrada.

A l’hora de servir-lo podem decorar el cap del lluç posant unes olives o tomàquets “cherry” als forats dels ulls i una mica de julivert a la boca.





Yorumlar


©2020 per cuinarambamics.cat

bottom of page