Mousse d'escalivada
- cuinarambamics
- 15 mar 2020
- 1 Min. de lectura
Actualizado: 16 mar 2020
El mousse d'escalivada és un bon entrant per compartir, va ser el nostre primer plat que vàrem cuinar i tastar... i també és la primera recepta que compartim.
Ingredients
Recepta per a 6-8 persones
4 clares d’ou, 2 cullerades soperes de farina de blat de moro, 200cc. de llet evaporada 1 pebrot vermell, 1 albergínia, 1 ceba gran, sal i pebre. Mantega per untar el motlle.
Mans a l'obra
1. Escaliveu el pebrot, l’albergínia i la ceba. Deixeu-los refredar i després peleu-los.
2. Desfeu la farina de blat de moro amb una mica de llet, per tal que no quedin grumolls. Afegiu-hi la resta de la llet, les verdures escalivades, la sal i el pebre. Barregeu-ho tot amb la batedora.
3. Munteu les clares d’ou a punt de neu. Afegiu-les a la barreja anterior a poc a poc i procurant que quedi ben barrejat.
4. Unteu el motlle amb mantega. Afegiu-hi la barreja. Tapeu-ho amb paper de plata.
5. Coeu-ho al forn al bany maria durant 45 minuts. Per comprovar que és cuit es punxa amb un escuradents i cal que surti sec. Deixar refredar i servir fred.
Per complementar la recepta
El podeu servir acompanyat de pa torrat, crackers, torradetes o qualsevol altra base.
La base de llet, clara d’ou i farina de blat de moro, ens permet fer qualsevol tipus de mousse.
Mousse de formatge: poseu-hi 200 gr. de Rocafort o formatge blau.
Mouse de tonyina: poseu-hi 150 gr. de tonyina de llauna i una cullerada de sofregit de ceba i tomàquet.
Mousse de salmó, lluç (o del peix que agradi): freguiu el peix en una paella i afegir-hi una cullerada de sofregit de ceba i tomàquet.
Comments