Risotto de cloïsses
- cuinarambamics
- 19 abr 2020
- 1 Min. de lectura
Avui he fet un risotto de cloïsses. Us comparteixo la recepta per fer un risotto, que l´únic secret que té és no deixar de remenar.
Ingredients
Recepta per a 4 persones
300 gr. d’arròs bomba, 250 gr. de cloïsses, 1 porro, 2 ceba tendres, 1/2 got de cava o vi blanc, 1l. brou de peix, 50 gr. de mantega, 50 gr. de parmesà.
Mans a l'obra
1. Poseu les cloïsses amb aigua amb sal una hora, perquè treguin la sorra. Canvieu l’aigua i poseu-les al foc perquè s’obrin. Prepareu un brou de peix (amb una cua de rap o peix de roca)
2. Talleu el porro i les cebes a trossos petits. Poseu-les en una cassola amb oli calent. Un cop la ceba està daurada, afegiu-hi el cava i deixeu-lo reduir.
3. Afegiu l’arròs, i anirem afegint el brou calent i el suc d’obrir les cloïsses, de mica en mica. Remenarem tota l’estona, perquè l’arròs vagi deixant anar el midó.
4. Quan estigui gairebé fet, afegiu-hi les cloïsses, la mantega i el parmesà sense deixar de remenar, fins que s’hagi acabat d’evaporar el brou.

Per complementar la recepta
Podeu fer risotto de gambes o qualsevol altre peix.
També podeu fer risotto de carxofes, espàrrecs o verdures, canviant el brou de peix per brou de verdures.
Finalment el podeu de fer de ceps o bolets amb brou de pollastre.
Comentarios