top of page
Buscar

TRONC DE PASTA DE FULL I CREMA

  • cuinarambamics
  • 28 may 2023
  • 1 Min. de lectura

I per acabar el menú d'ahir un tronc de pasta de full i crema.


Ingredients

Recepta per a 10 persones

3 làmines de pasta de full rectangular sense mantega, 9 rodanxes de taronja confitada, 100 gr. d’ametlla laminada, sucre, 1 ou.

Per a la crema: 1 l. Llet, 220 gr. de sucre, 60 gr. de farina de blat de moro, 5 rovells ous, la pell d’una llimona, 1 barra de canyella.



Mans a l'obra

1. Feu la crema: Agafeu la llet reservant-ne una mica, el sucre, la llimona i la barra de canyella i poseu-ho a bullir. Quan arrenqui el bull, pareu el foc. Tritureu al minipimer la llet que heu reservat, els rovells d'ou i la farina de blat de moro. Afegiu aquesta barreja a la llet i remeneu sense parar fins que quedi espessa.

2. Estireu les 3 làmines de pasta de full i punxeu-les amb una forquilla. Farciu la meitat de cada làmina amb 1/3 de la crema, i tanqueu-les amb l’altra meitat. Segelleu-la amb una forquilla. Talleu els voltants perquè quedi uniforme.

3. Bateu un ou i unteu les 3 làmines de pasta de full. Poseu 3 rodanxes de taronja confitada a cada una de les làmines, i empolsineu amb ametlla laminada. Torneu a untar la pasta de full perquè l’ametlla quedi enganxada. Empolsineu amb sucre.

4. Coeu al forn, prèviament prescalfat a 200ºC a dalt i a baix, durant 20-25 minuts fins que estigui rossa.


Per complementar la recepta

Per ajudar a tirar avall el dinar i fer espai per degustar aquest tronc, podeu preparar un carpaccio de pinya amb una cullerada de mel i ratlladura de pell de llima.


Comentarios


©2020 per cuinarambamics.cat

bottom of page